Évadzáró motorcsónak világbajnokság Dunaújvárosban!

A 2001-es szezon külön szerencséje, hogy az O-500-as kategória világbajnokságára végre nem kell messzire utaznia a Pfeil-csapatnak, hisz a verseny, mely egyben az idei 500-as versenyévad zárását is jelenti, szeptember 15-16-án lesz Dunaújvárosban, a kikötői Duna-ágban.

Pfeil Zoltán nagyon bizakodó a verseny előtt. Mint elmondta, a Forma 500-as Európa-bajnoki széria augusztus 12-én a lengyelországi Chodiezben lezárult, így csaknem egy hónapjuk maradt a vb-re való felkészülésre. Zoli ezen az utolsó Eb-versenyen mindössze egyetlen ponttal maradt le a 3. helyről, ami így önmagában nagyon szép eredmény. Viszont a "végelszámolásnál" (amit az ő esetében a 4 részversenyen elért eredmények összesítése jelent) úgy szorult az Európa-bajnoki 7. helyre, hogy azonos pontszáma volt az osztrák színekben versenyző Csákó Ferenccel. A szabályok szerint ilyenkor az dönt, ki ért el jobb eredményt bármelyik részversenyen, és Csákónak volt egy 2. helyezése.
De Pfeil most úgy érzi, motorja igazán ütőképessé forrott ki az évad végére, és reméli, hogy a vb-n a hazai közönség előtt méltón helyt tud majd állni. Ritkán adódik ilyen lehetőség a sportág bajai szerelmesei számára, hogy a "legkeményebb" kategória világbajnoksága elérhető közelségben legyen. Merthogy ezen a versenyen nagy katamarános mezőny (akár húszon felüli versenyzőszám, köztük több korábbi Európa- és világbajnok) valóban izgalmas küzdelme várható. Már szombaton érdemes ott lenni, hisz lesz időmérő és kötelező edzés, minősítő futam, és az első futam is valószínűleg lezajlik még aznap, amit vasárnap még három követ. A végső sorrend itt is a versenyzők három legsikeresebb futameredményéből áll majd össze.

A bajai Spartacus Vízügy SC motorcsónak szakosztálya és a Pfeil-csapat remélik, hogy a lóerők és idegek harcában minél több bajai szurkoló lesz majd Zoli segítségére a partról. Egy biztos: érdemes lesz akár egy családi program keretében Dunaújvárosba látogatni szeptember második hétvégéjén!


Vissza a cikkek kezdőoldalára