Újra vízen legifjabb motorcsónakosaink


Eligazítás a stégen

A 2003-as motorcsónak-versenyszezon május 31-én Ercsiben kezdődött Vő Viktor és Kornél számára az ifjúsági JT 250-es kategóriában. Bár az Országos Bajnokság első versenyén a nem túl jó propellerek sok munkát adtak a csapatnak, és nem engedték az élre kerülni a fiúkat, jó versenyzéssel, 2. és 3. futamhelyezésekkel az összesítésben Kornél a 2., Viktor a 3. helyen végzett.

Sajnos ugyanezzel a felszereléssel utaztak a lengyelországi Janikovóba is június 13-15-én, ahol O-700-as Eb és JT-250-es nemzetközi verseny volt. Itt viszont csak Viktor állhatott rajthoz, mert akármennyit nőtt is a télen a 11 éves Kornél, nem tudott egyszerre két évet „öregedni”, márpedig a nemzetközi mezőnyben 12 év az alsó korhatár. Viktor propellerje viszont még Kornéléénál is gyengébben teljesít, így kemény küzdelmeket kellett megvívnia a versenyen: a kanyarokat nagy sebességgel és „csigaélen” táncolva vette be, így nem csoda, ha a hajója egyszer „begyertyázott”, vagyis másfél méternyire emelkedett függőlegesen a víz fölé. A verseny hevében azonban a fiú még csak a gázról se vette le a lábát, és a vízre való visszaérkezés után teljes sebességgel ment tovább. Hogy a parton érte izgulóknak mennyire tetszett ez a „mutatvány”, azt sejteni lehet, ő viszont nem látszott túl ijedtnek, hisz az volt az első kérdése, amint szárazra ért a futam végén: „Na, milyen volt a gyertyám?” Az első futam megnyerése után a két 5. hely viszont összesítésben csak a 4. helyezéshez volt elég az erős mezőnyben.

Június utolsó hétvégéjén ismét Lengyelország volt a csapat úticélja, ezúttal Znin, ahol az O-350-es világbajnokság mellett újabb nemzetközi versenyt rendeztek az ő kategóriájukban. A 16 fős mezőnyben a legjobb edzésidővel állt az első rajthoz Viktor, de a gyenge propellerrel nem tudott jól startolni. Igaz, még így is 2. helyen tudta zárni ezt a futamot. A további futamokban azonban ismét meggyűlt a baja a „lusta” csigával, ami a hullámosabb pillanatokban igencsak cserbenhagyta a lóerőket, így csak 5. és 6. helyre tudott beérkezni. Összesítésben Viktor a 4. helyet érte el.

Szerencsére hamarosan új propeller érkezik Norvégiából, és a csapat reméli, hogy a gyors tesztelések és edzések után ezzel már esélyesebbként állhatnak rajthoz július 12-13-án Ercsiben, az Országos Bajnokság második versenyén, ami nemzetközi verseny is lesz egyben, és ahová a bajai szurkolókat is szeretettel várják!


Vissza 2003-hoz