A Forma-500-as Eb második versenye

az olaszországi Borettóban volt június 20-21-én, két magyar, Havas Attila és Pfeil Zoltán részvételével, egyetlen napba zsúfolt három futammal.
A 16 versenyző számára itt nem kellett minősítő futamot rendezni, mindenki egyszerre állhatott rajthoz.
Az első futamot Havas biztos fölénnyel nyerte az olasz Trombetta és az angol Firth előtt. A második futamban szintén Havas és Trombetta haladtak az élen, mikor az utolsó előtti kör egyik fordítóbójájánál Havas leakadt, katamaránja vészesen fél tappancsára billent, majd a nagy versenyzők rutinjával és jó adag szerencsével - jobb vállát a vízben kissé megmártva - ismét „talpra állt", és még folytatni is tudta a versenyzést. De ez a megtorpanás Trombettának már elég volt a vezető pozíció megszerzéséhez és megtartásához, Havas csak a második helyen tudott célba érni.
Pfeil ezen a versenyen csak a gyengébbik motorjával tudott rajthoz állni, az első futamban 6. lett, a másodikban - a nehezen induló motorral utolsónak startolva - az 5. helyig sikerült felküzdenie magát.
Minden függőben volt tehát a zárófutam előtt, Havas és Trombetta egyenlő pontszámmal indultak az elsőségért, és Pfeil számára is elérhetőnek tűnt egy szép helyezés. A döntő futam feszültségét két bukás is jelezte: először Havas, majd az újraindított futamban Firth „állt fejre" a nagy igyekezetben egy-egy fordulóban - szerencsére sérülés nélkül, de a további küzdelemből már kiesve. A harmadszorra is elrajtoló mezőnyben az élen haladó Trombetta hirtelen leállt - mint utóbb kiderült, a propellere szállt el -, így 738 ponttal az angol Chesman ölébe hullt a futam- és versenygyőzelem a 700-700 pontos Havas és Trombetta előtt (utóbbi gyengébb időeredményével szorult a 3. helyre).
S hogy hol volt mindeközben Pfeil Zoltán? Az ő felbukkanását az újraindított utolsó futamok mindegyikében újra és újra feléledő reménnyel vártuk - hiába. Motorját a legkeményebb rángatással se tudták „szóra bírni", így ő a két előző futam eredményével csak egy 8. helyen tudta zárni ezt az ismét nem túl szerencsés versenyt.


A Pfeil-csapat Borettóban


Tovább: O-500-as vb, Nora, Svédország / Vissza: Motorcsónak főoldal