Motorcsónak országos bajnoki záróverseny -
egy bajai kategóriagyőzelemmel és egy második helyezéssel!

Ha az idei versenyévad nem is volt a legsikeresebbek közül való, azért az utolsó1998-as verseny legalább a magyar bajnokságban sikereket hozott a két bajai versenyzőnek.
Szeptember 26-27-én Pozsonyban egy nemzetközi verseny keretein belül a magyar és a szlovák nemzeti bajnokságok közös záróversenyére került sor, ahol az O-350-es Kovács László és az O-500-ban versenyző Pfeil Zoltán is a kategóriagyőzelem esélyével állhatott rajtoz.
Kovácsnak, bár ezt a versenyt a szegedi Feil János mögött csak másodikként fejezte be, ez az eredmény elég volt az összesítésben a nemzeti bajnokság megnyeréséhez, melynek második helyezettje így Feil János, harmadikja pedig Bédy Tünde lett.

Pfeilnek nemhiába szavazták meg sporttársai az idei év "citromdíját": szerencséje - ahogy idén eddig is - menetrendszerűen hagyta el őt. És úgy, ahogy ez már lenni szokott: előbb felvillant a siker esélye, aztán a kellő pillanatban, mikor már csaknem reménykedni kezdett volna, összeomlott minden. Mert ha csak második tud lenni ezen a versenyen, már ő nyeri Havas előtt az országos bajnoki címet. Két futamon keresztül igen gyenge teljesítményt nyújtott a motorja: a fordulók után alig kapott erőre. Pfeil csak jóval Havas és Bodor után cammogott a mezőnyben. Aztán a harmadik futamban úgy látszott, csoda történik - bár az ilyenfajta csodák azért túl nagy büszkeséggel nem töltik el az ellenfeleket -, Bodor hajója ugyanis leállt, Pfeil így a második helyre jött föl - de az öröm sajnos nem tartott sokáig…. A következő körben ugyanis Pfeil kormánybowdene elszakadt, és az irányíthatatlanná vált hajóval neki is ki kellett állnia a pályáról. Így csak egy negyedik helyen tudott végezni.
A versenyt és a magyar bajnokságot Havas Attila nyerte, de talán az 1998-as Európa-bajnok és kétszeres vb második helyezett mögött az országos bajnoki ezüstérem sem szégyen Pfeil Zoltánnak. A magyar bajnokság harmadik helyezettje a váci Bodor Péter lett.

 

Vissza: Motorcsónak főoldal